Ergag be adas

En vegansk palæstinensisk pastaret.

5,5 dl mel
11 dl vand (+2,5 dl vand til pastaen)
4 små røde løg
2,5 dl brune linser
½ tsk knust spidskommen
½ tsk knust koriander
salt og peber
4-5 spsk olivenolie
½ citron
Sumak (evt. revet citronskal)
Frisk koriander

Bland mel med 2,5 dl vand. Ælt til en dej og lad den hvile mens resten laves.
Skær 3 løg fint og steg i en dyb stegepande i olivenolie, tilføj vaskede linser. Krydr med spidskommen, koriander, salt og peber, tilføj 11 dl vand og lad det simre i 10-15 minutter.
Mel på køkkenbordet og rul dejen så tynd, som du vil have den. Skær den i tynde striber, dæk pastaen med mel og tilføj til stegepanden. Lad koge i omkring 5 minutter. Skær et løg fint og steg det i olivenolie til det begynder at forkulle let.
Gem lidt af løget til pynt, men hæld resten af løget og olien i retten og bland godt.
Server med resten af løget, citron, frisk koriander og sumak som pynt.