Hjemmelavet citron is
Is med citronsmag fra en bog fuld af familieopskrifter tilhørende en ven i Nebraska, først skrevet ned af Juanita Longsine Harms, senere skrevet rent af en, der har beskrevet isen som ekstra jævn og lækker og siger, at den ikke bliver grynet når den er opbevaret i fryseren. Der er nok til 4,5 liter is.
11 dl mælk
1 spsk smør
4 æggeblommer
5,5 dl sukker
2 spsk mel
1/4 tsk salt
4 æggehvider
2,75 dl sukker
4 dl frisk fløde
Mælk
1 tsk vanilje
1 tsk citron aroma
Skold 11 dl mælk og tilføj smør. Rør æggeblommerne til de er luftige. rør 5,5 dl sukker og mel sammen og bland derefter bed æggeblommerne. Tilføj miksturen til mælken og kog i ca. 5 minutter. Tilføj salt.
Pisk æggehviderne stive med omkring 2,75 dl sukker. Køl den varme mikstur i fryseren. Bland fløde og æggehvider i miksturen, derefter nok mælk til 4,5 liter. Tilføj vanilje og citron aroma. Rør det hele godt sammen og frys isen.