Ostetærter
Kan spises som tilbehør til en hovedret eller for sig selv som et lettere måltid.
Dej:
1 tsk tørgær
2 spsk sukker
2,5 dl varmt vand
325 g mel
2 tsk salt
1 dl olivenolie
Ost:
8,5 dl revet mozzarella
3,5 dl fetaost
1 håndfuld friskhakket persille
Hvidløgssmør:
4 spsk usaltet smør
½ spsk hvidløgspulver
1/4 tsk salt
Andet:
1 rørt æg
1 håndfuld revet mozzarella
Bland tørgær, sukker, vand og 125 g mel. Dæk med fugtig køkkenrulle og lad det sidde i 10 minutter. Tilføj derefter 200 g mel, salt og olivenolie til dejen.
I en anden skål, bland mozzarella, fetaost og persille og gem det til senere. ælt dejen for 8-10 minutter på en ren, olieret overflade. Undgå ekstra mel. Rul til små dejbolde, dæk med fugtigt viskestykke og lad dem hvile i 10 minutter.
Mens dejen hviler, bland smør, hvidløgspulver og salt.
Put et tyndt lag mel på køkkenbordet og rul hver dejbold ud til ca. 1 cm. Put revet mozzarella på siderne og fold siderne op for at skabe en dejkant, før dejen overføres til en bageplade. Smør kanten med rørt æg og tilføj hvidløgssmør indeni tærterne efterfulgt af osteblandingen. Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 minutter.