Tosset chokoladekage

Kageopskrift tilhørende en ven i Nebraska, skrevet ned af tipoldemor Alda Blincow og skrevet rent af førnævnte ven, så den var til at forstå. Opskriften kan fordobles og bages i et 20 x 35 cm ildfast fad.

2,75 dl sukker
2 spsk kakaopulver
4,5 dl sigtet kagehvedemel
1 tsk natron
½-1 tsk salt
1 spsk eddike
1 tsk vaniljeekstrakt
1 dl smeltet shortening (eller palmin) ELLER 5 spsk olie
2,75 dl koldt vand

Forvarm ovnen til 175 grader.
Si tørre ingredienser sammen i et 20 cm ildfast fad. Lav 3 huller og tilføj 1 af de 3 ingredienser – eddike vanilje, shortening – i hvert hul. Overhæld med vand og rør det hele sammen med en gaffel. Dejen vil blive meget tynd. Bag i 30 minutter.
Fjern ikke hele kagen fra fadet. Den kan spises med flødeskum.