OL chokolademuffins

Muffins, der blev serveret til sportsudøverne i OL-byen i Paris 2024 og fik et populært ry efter, at den norske svømmer Henrik Christiansen delte sin besættelse med dem flere gange på internettet.

Dej:
2 dl mælk
0,75 dl vand
2 tsk pulverkaffe
1,5 dl kakaopulver
1,5 dl chokoladestykker
115 g smør
5,5 dl mel
2 spsk bagepulver
1 tsk salt
1,5 dl puddersukker
1,5 dl sukker
0,75 dl olie
2 æg ved stuetemperatur
1 spsk vanilje
1 dl chokoladestykker

Fyld:
1,5 dl fløde
0,75 dl chokoladestykker
knivspids salt

Dej:
Hæld mælk, vand og kaffe i en kasserolle og lad det simre. Tilføj da kakaopulver. Derefter chokoladestykker og smør. Overfør til en skål og lad det køle lidt.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål, bland puddersukker, sukker, olie, æg og vanilje. Tilføj ca. 1/3 af melblandingen til miksturen og bland. Fold resten af melet ind. Fold chokoladestykker i. Hæld dejen i muffin forme og tilføj flere chokoladestykker på toppen. Bag ved 190 grader i 24 minutter.

Fyld:
Smelt fløde, chokoladestykker og salt sammen. Efter muffinerne er færdige med at bage, fyld dem og server.