Ungarsk svampesuppe
En vegetarisk, smagfuld suppe.
4 spsk smør
1 stort hvidt løg, skåret i tern
450 gram champignoner, skåret i stykker
3 spsk mel
1,5 spsk paprika
8,5 dl grøntsags- eller kyllingefond
3 spsk sojasauce
3 dl letmælk
1,5 dl creme fraiche
1,5 spsk citronsaft
1 spsk frisk hakket dild
0,75 dl hakket persille
salt og peber
Smelt smørret i en gryde ved medium varme. Tilføj svampene og skru op for varmen og sæt låg på. Rør af og til, indtil svampene opgiver sin væske. Tilføj derefter løg og låg på, til løg og svampe er kogt gennem. Fjern låget og kog videre, til det meste af væsken er dampet af.
Tilføj mel og paprika og bland godt indtil melem begynder at mørkne. Tilføj fond og sojasauce og rør til melet er blandet ud i suppen. Tilføj derefter mælk og sæt i kog.
Når det koger, sænk temperaturen og lad det simre i 10 minutter. Tag suppen af varmen og lad den koge lidt, før creme fraiche og dild hældes i og blandes. Tilføj til sidst citronsaft, persille og salt og peber efter smag. Server med det samme.