Kamillete-kage med jordbærglasur

En opskrift fra NYT Cooking, som kræver et abonnement for at kunne se.

115 g usaltet smør
2 spsk kamillete (4-6 teposer), knust fint
2,5 dl sødmælk
200 g sukker
½ tsk groft kosher salt
2 store æg
1 stor citron
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljeekstrakt
200 g mel
125 g flormelis
8 g frysetørrede jordbær

Smelt smørret i en kasserolle. Put 1 spsk kamillete til en stor skål, hæld sukkeret over og rør. Sæt det til siden og lad det køle helt ned, i omkring 1 time.
Varm mælken i samme kasserolle uden at vaske først, hold øje så det ikke koger over. Fjern fra varmen og rør den anden spsk kamillete i mælken. Lad køle i omkring 1 time.
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en brødform. Pisk sukker og salt med smørret indtil det er glat og tykt, tilføj æg 1 ad gangen under hård piskning. Riv citronskallen i en skål med bagepulver og vanilje og pisk det sammen. Tilføj melet og pisk mens mælken er hældt i. Hæld dejen i formen og bag i ca. 40-45 minutter. Lad kagen køle i ca. 30 minutter.
Tag 2 spsk citronsaft fra den revene citron og bland med flormelissen. Put jordbærrene i en finmasket si over skålen og snus bærrene gennem med dine fingre, ned i sukkeret. Pisk det sammen. Fjern kagen fra formen og stil på et skærebræt eller kageholder og hæld glasuren over kagen. Brug en ske til at skubbe glasuren over kanten på kagen og lad det dryppe ned. Lad kagen køle helt og glasuren tørre.